Ta hjälp av ett kvalitetssäkrat badrumsproffs i Sundsvall

Att renovera badrummet är ett omfattande projekt som kräver kunskap och oftast behörighet. Det är vanligtvis inget som gemene man kan eller bör utföra själv. Istället rekommenderar vi att du anlitar ett certifierat badrumsproffs för att få bästa tänkbara resultat. Professionella hantverkare ser inte bara till att arbetet och installationer görs korrekt, säkert och enligt gällande regelverk. De kan även hjälpa till med beställning av material och produkter, kompetent rådgivning samt inte minst erbjuda ROT-avdrag. Här har vi samlat tips och fakta inför din badrumsrenovering i Sundsvall. Varmt välkommen att kontakta oss för mer information om hur den kan gå till via formulären här på hemsidan.

Få hjälp med planeringsprocessen

Första steget i din renovering är att identifiera varför det ska renoveras överhuvudtaget. Är det på grund av fukt- och vattenskador eller en estetisk fråga. Kontakta oss för hjälp, vi är riktiga badrumsproffs och kan bidra med vår erfarenhet och agera bollplank under hela planeringsprocessen. Till exempel kan vi hjälpa dig att välja material som kakel, armaturer och andra produkter utifrån dina önskemål och behov. Kostnadsaspekten är en viktig del av varje nytt badrum. Även där finns våra hantverkaren vid din sida och kan hjälpa dig att göra en detaljerad budget för din renovering. Planeringsstadiet är ett viktigt förarbete och vi rekommenderar dig att ta hjälp redan här.

Ett nyckelord inom badrumsrenovering är framförhållning

 • Det sista du vill göra är att ta förhastade beslut som du i efterhand inte är helt nöjd med
 • Då är det bättre att du har lite mer tålamod och ber om råd
 • Tänk på att allt material ska helst finnas på plats när arbetet inleds, och att det generellt sett är viss leveranstid när du beställer dina produkter
 • Har du tagit hjälp av oss redan i planeringsstadiet kommer det inte bli ett problem
 • Vi gör beställningar och inköp tillsammans med dig och ansvarar för att allt material finns på plats 
 • Vi vet dessutom vad som är viktigt att tänka på angående kvalitet

Förlopp och praktiska detaljer med Renovera Badrum Sundsvall

Det finns många viktiga praktiska detaljer att hålla koll på innan en renovering kan starta. Vi har lång erfarenhet av badrumsrenoveringar och har god kunskap om vad som behövs bockas av under planeringsstadiet. Saker som måste finnas med i planeringen är exempelvis eventuella tillstånd från bostadsrättsförening och koll på var vattenavstängning finns. Det är också viktigt att mätning av badrummet blir rätt, både vad gäller storlek och var vatten och avlopp finns placerade. Det är områden vi har kunskap om och vi finns till din hjälp redan från början för att resultatet av ditt badrum ska bli så bra som möjligt.

När planen för ditt nya badrum är klar följer själva renoveringen i ett antal steg

 • Först rivs den gamla inredningen för att forslas bort, eventuellt sparas om du ska ha samma inventarier
 • Här kan det dyka upp oväntade upptäckter bakom väggar och golv som till exempel att avloppsrör måste bytas ut
 • Därför är det viktigt att jobba med professionella hantverkare
 • Därefter installeras det nya badrummet steg för steg
 • Under hela arbetsprocessen är du involverad och vi stämmer av under arbetets gång
 • Anlitar du kvalitetssäkrade badrumsproffs som oss har du garanti på arbetet

Vi finns där för att besvara frågor eller om det är något du undrar över. Skriv in till oss via kontaktformuläret här på hemsidan.

Boka kostnadsfritt hembesök för konsultation!

Vid ett hembesök kan våra kreativa plattsättare i Sundsvall inspektera ditt gamla badrum och även bidra med rådgivning och inspiration för ditt nya badrum, utan några senare förpliktelser.