Vad ska du tänka på när det är dags att renovera ditt badrum i Sundsvall?

Att genomföra en badrumsrenovering är ett projekt som kräver god planering och att du lägger upp en budget. Samtidigt behöver du också planera din boendesituation som kommer att påverkas under renovationen. Här noterar vi några saker som du behöver tänka på när du ska renovera badrum i Sundsvall.

Hur ofta ett badrum behöver renoveras beror till stor del på hur väl utförd den föregående renoveringen var. Ett badrum som har godkänt tätskikt och renoveras med godkänt material har en teknisk livslängd på cirka 25 år. Därför bör det inte gå längre tid innan man väljer att renovera ens badrum, byta VVS och lägga nytt tätskikt.

 

Dock väljer många att renovera sitt badrum i Sundsvall oftare vilket vanligtvis beror på att badrummets interiör inte längre upplevs som modernt och man vill få nya vitvaror. Om du planerar en badrumsrenovering kan du kontakta oss på Luxzio Kakel Design. Vi har yrkesutbildade och auktoriserade plattsättare i Sundsvall som utför arbetet med högsta kvalitet.

 

Att tänka på när du ska renovera badrum i Sundsvall

När du ska utföra en badrumsrenovering i Sundsvall finns det några saker du bör tänka på innan projektet påbörjas så att din renovering går så smidigt som möjligt.

 

  • Det är viktigt att börja med att lägga upp en budget för din badrumsrenovering. Oftast är kostnaden för arbetet med renoveringen densamma oavsett vilket kakel och vitvaror du väljer för ditt badrum. Det gör att det i slutändan blir dina val av kakel, inredning och vitvaror som styr slutpriset. Det kan innebära att du kanske får välja ett billigare kakel om du väljer att installera exklusiva vitvaror, eller tvärtom.
  • När du ska planera ditt badrums utseende är det bra om du väljer något som du sedan kan leva med i upp till 20-25 år, då det är dags för en ny badrumsrenovering. Vi hos Luxzio Kakel Design kan hjälpa dig med inspiration men även ta fram 3D-ritningar för ditt nya badrum så att du kan se hur badrummet kommer se ut innan arbetet påbörjas, helt gratis och utan några förpliktelser.
  • Har du bara ett badrum/toalett kan du behöva ordna så att du får tillgång till toalett och dusch på annat håll, exempelvis i ett gemensamt utrymme i fastigheten eller hos en vän. Tänk på att eftersom en badrumsrenovering kan ta upp till en månad innan det blir helt färdigställt behöver du ha tillgång till ett fullt fungerande badrum.

 

Låt oss ta hand om din badrumsrenovering i Sundsvall

När du ska renovera badrum i Sundsvall kan du vända dig till oss på Luxzio Kakel Design som utför tjänster som badrumsrenovering och plattsättning. Självklart innehar vi F-skatt vilket innebär att du kan använda ROT-avdrag då du anlitar oss för din badrumsrenovering. Du kan kontakta oss för att boka ett kostnadsfritt hembesök så att vi kan diskutera ditt badrumsprojekt. 

Boka kostnadsfritt hembesök för konsultation!

Vid ett hembesök kan våra kreativa plattsättare i Sundsvall inspektera ditt gamla badrum och även bidra med rådgivning och inspiration för ditt nya badrum, utan några senare förpliktelser.