Så här fungerar ROT-avdrag för badrumsrenovering i Sundsvall

Alla har vi hört om ROT-avdrag och att det kan användas vid renovering. Men vad innebär det egentligen och hur fungerar det i praktiken? I den här artikeln reder vi ut de vanligaste frågorna kring ROT-avdrag och vad som krävs för att få använda det.

Att genomföra en badrumsrenovering, i Sundsvall eller annorstädes, är ofta ett kostsamt projekt där slutpriset vanligast avgörs av vilket kakel, klinker och vitvaror man väljer för sitt nya badrum. Man har också en kostnad för själva renoveringsarbetet som består av arbetskostnader och material. Med hjälp av ROT-avdraget kan du reducera arbetskostnaderna för din badrumsrenovering.

 

När du ska genomföra en badrumsrenovering i Sundsvall kan du kontakta oss på Luxzio Kakel Design som är ett auktoriserat badrumsföretag som har behöriga plattsättare. Vi kan bistå dig med fri konsultation kring din badrumsrenovering och mer information om hur du kan använda ROT-avdrag när du anlitar oss för ditt projekt.

 

Så här fungerar ROT-avdrag

Ett ROT-avdrag är ett skatteavdrag som du kan göra för arbetskostnader då du anlitar ett företag som utför reparationer, underhåll, tillbyggnad eller ombyggnad för din fastighet. Skatteavdraget uppgår till 30 % av de totala arbetskostnaderna, upp till maximalt 50 000 kronor per år. Avdraget dras direkt från fakturan som du får från din leverantör vilket innebär att du dels slipper ligga ute med pengarna och dels att du slipper all administration kring skatteavdraget.

 

Vem kan använda ROT-avdrag

Personer som är myndiga och äger den fastigheten som arbetet utförs i har rätt att ansöka om ROT-avdrag. Om det exempelvis finns två ägare av en fastighet kan både använda ROT-avdrag för att reducera arbetskostnaderna. Då uppgår det totala ROT-avdraget som kan göras till 100 000 kronor. För att kunna göra ett skatteavdrag krävs också att den eller de som äger fastigheten har betalat in minst motsvarande belopp i skatt under året. Fastigheten måste dessutom vara minst 5 år gammal för att avdrag ska medges.

 

Inför att du beställer ett uppdrag där du planerar att använda dig av ROT-avdrag ska du uppge ditt personnummer och din fastighetsbeteckning. I vissa fall behöver du dessutom visa upp ett intyg från Skatteverket att det finns utrymme kvar av de 50 000 kronor som du har rätt att göra skatteavdrag för varje år.

 

Boka kostnadsfritt möte för konsultation

Luxzio Kakel Design är ett badrumsföretag i Sundsvall som utför tjänster åt privatpersoner och företag. Våra behöriga plattsättare utför badrumsrenoveringar i både Sundsvall och dess omnejd enligt gällande branschregler vilket gör att du kan vara trygg med att få arbetet utfört korrekt och med ett tillfredställande resultat. När du ska renovera badrum i Sundsvall kan du boka ett kostnadsfritt hembesök så att vi kan inspektera ditt badrum och bistå med konsultation. Därefter kan vi sedan överlämna en offert med ett rättvist pris för ditt badrumsprojekt. 

Kontakta oss så gör vi din badrumsrenovering enkel!

När våra plattsättare i Sundsvall utför en badrumsrenovering finns vi med dig genom hela processen. Allt du behöver göra är att kontakta oss för ett kostnadsfritt hembesök. Efter det löser vi resten!